onsdag 5. mai 2021

Yorkshirepudding

Ha mel og salt i en skål og rør i eggene. Deretter rører du inn melk og vann. Pisk deigen godt sammen slik at det ikke er klumper, og la den hvile i minst en halv time.

Man kan enten lage en stor yorkshirepudding eller en til hver kuvert. Da bruker du store muffins-former.

Stek yorkshirepuddingen ferdig mens kjøttet hviler. De skal serveres rykende varme.

Smør formene godt. Det skal være cirka 1/2 cm fett i hver form. Sett formene i ovnen og hev varmen til 220 grader. Når fettet er rykende varmt, tar du ut formene og heller deigen oppi. Sett dem tilbake i ovnen i cirka 15–20 minutter til de er hevet flott opp og er gyllenbrune.

Server straks.


INGREDIENSER

250 g hvetemel

1 ts salt

4 egg + 2 eggeplommer

3 dl melk

3 dl vann

fett fra lammelåret eller nøytral olje

Ovnsbakt lammelår og mintsaus