mandag 12. juli 2021

Paideig

Paideig 1

4 dl hvetemel

125 g smør

1 eggeplomme

1/2 dl vann

Smuldre smøret i melet til en grynete masse. Tilsett eggeplomme og væske og jobb deigen raskt sammen. La den ligge kaldt i 60 minutter, så er den klar til å brukes.

Husk å stikke hull i paideig med en gaffel etter du har kledd den i formen!

Du kan lage pai med mye spennende råvarer. Her er det bare fantasien som kan stoppe deg. Ta frem dine kulinariske evner og lag din egen favorittpai. Dette er grunnoppskriften på paideig!

-------------------------------------------------

Paideig 2

200 g smør

300 g hvetemel

1 dl vann

0,5 ts salt

Smuldre smør og mel. Tilsett vann og salt og kna deigen til den er smidig. Tilsett litt mer mel om den er for bløt. Deigen kan også lages i hurtigmikser.

La deigen hvile i ca 30 minutter (deigen kan oppbevares i kjøleskap i ca. én uke).

Varm stekeovnen til 200 °C.

Kjevle ut deigen til ca. 3 mm tykkelse og kle en paiform (ca 20-22 cm) eller flere små porsjonsformer med den.

Prikk bunnen med en gaffel, dekk den med bakepapir og fyll formene med tørr ris, bønner eller liknende.

Forstek paiskallet i 15 minutter. Hell ut ris/bønner og fjern bakepapiret (ta vare på ris/bønner til neste gang du baker pai).

Dermed er paibunnen  klar til å fylles med ønsket fyll og stekes videre.

-----------------------------------

Tine kjøkken - Tid for pai

Godtnoe - Pai

Melange - Paideig 

Trines matblogg - Pai