fredag 4. august 2017

Hummus med kjøttdeig og aubergine

Hummus
2 boks kikerter,kokte
4.5 ss vann fra kikertene
4 ss tahini
3 fedd hvitløk, knust
2 ts spisskummen
1 stk sitron
 salt
 olivenolje extra virgin

Topping
400 g kjøttdeig
1 stk løk, hakket
1 stk aubergine (1 stor eller 2 små), i små terninger
3 fedd hvitløk
1 ts paprikapulver
1 ts malt ingefær
0.5 ts chiliflak
30 g pinjekjerner,ristet
1 ss granateplemolasses
salt og nykvernet pepper
rød chilis, må
koriander eller bladpersille
olivenolje til steking

Slik gjør du
1. Lag hummus: Bland avrente kikerter, tahini, hvitløk, spisskummen og sitronsaft. Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med håndblender og tilsett litt av kikertlaken. Hummus skal ha en myk konsistens. Smak til med salt og sett til side.
2. Varm litt olje i en stor stekepanne og stek løk, hvitløk og auberginterninger til alt er myk og har fått litt farge. Tilsett alle krydder og fres litt til. Ha i karbonadedeig og bland godt i krydderblandingen, mens du moser og rører hele tiden til kjøttet har fått en fin brunfarge.
3. Tilsett granateplemolasse og ristete pinjekjerner og smak til med salt og pepper. Stek chiliene i litt olje.
4. Fordel hummus over en tallerken med en liten fordypning. Legg kjøttblandingen over hummusen. Dryss over koriander eller persille, noen dråper olje og server med chili på toppen. Del tortillalefser i 8 deler( eller store arabiske brød), legg på bakepapirkledd stekebrett og stek i ca 5 minutter på 200°C til tortillachipsene er gylne og sprø.