fredag 15. august 2025

Gresk ostebrød


Ingredienser til deig:

500 g hvetemel

7 g tørrgjær eller 25 g fersk gjær

300 ml varmt vann eller melk

2 ss olivenolje

1 ts sukker

1,5 ts salt

Ostefyll:

250 g mozzarellaost

150 g fetaost

1 egg (valgfritt, til binding)

Topping:

100 g gul ost (f.eks. Gouda eller Cheddar)

1–2 ss olivenolje

Frisk persille til dryss

Tilberedning:

Bland gjæren med varmt vann/melk og sukker og sett til side i 10 minutter til den begynner å aktiveres.

Tilsett mel, salt og olivenolje og elt til en glatt, elastisk deig (ca. 8–10 minutter). Dekk til og la heve i 1 time. Hakk eller riv mozzarella- og fetaostene og bland (du kan tilsette et egg).

Del den hevede deigen i to deler. Kjevle ut hvert stykke, legg fyllet i midten og brett sidene innover for å danne et rundt brød.

Legg brødet på en stekeplate dekket med bakepapir, snitt flere ganger på toppen, pensle med olivenolje og dryss over revet ost.

Stek i en forvarmet ovn på 200 °C i 20–25 minutter, eller til det er gyllenbrunt.

Dryss over frisk persille etter steking.