onsdag 18. august 2021

Kaker og snop på YouTube

 Delikatoboller 

Mandler 200 gram (hakkes) Dadler 130 gram (uten stein) - eller havregryn Kokosflak 20 gram. Honning 30-40 gram.

Glasur 1 ss vegetabilsk olje, melkesjokolade 100 gram. (varmes) Nøtter 15 gram. Sett i kjøleskapet i 30 minutter.


Ostekake med ferskenbiter

Kjeks 400 gram. Smør 150 gram. Fersken 200 gram. Krem 33-35% fett 200 ml. Melis 30 gram. Mascarpone eller kremost 250 gram. dryss med de resterende kjeksene. Sett i kjøleskapet i 2-3 timer.


Ferskensuffle 

Yoghurtkake 

Sjokoladesufflekake 

Oppskrift og ingredienser: 3 egg 125 g sukker 50 g kakao 125 g mel 1 ts bakepulver 30 g smeltet smør Form 22 cm Stek i 20 minutter ved 180 ° C

15 g gelatin + 100 ml kaldt vann 30 ml karamelsirup (avskåret øverst slik at kaken kan suge bedre) 5 eggehviter 250 g melis Hell i smeltet gelatin Sett i kjøleskapet i 4-5 timer

150 g sjokolade + 40 ml luktfri vegetabilsk olje, smelt Sett i kjøleskapet i 15 minutter


Gulrotkake 

4 mellomstore egg

100 g brunt sukker

100 g sukker

150 g hvetemel

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

2 ts malt kanel

1 ts malt kardemomme

1 ts malt ingefær

1/4 ts malt allehånde eller nellik

2 dl smeltet smør eller nøytral olje

5 dl revne gulrøtter

2 dl grovhakkede valnøtter eller pekannøtter

Ostekrem med lime

300 g kremost naturell

200 g romtemperert smør

500 g melis

1 lime (saft og revet skall)

1/2 vaniljestang (frøene)

Denne oppskriften er nok til en liten langpanne på omtrent 20 x 30 centimeter. 
Varm ovnen til 170 grader. Kle formen med bakepapir. 
Visp egg, brunt sukker og sukker til eggedosis. Sikt sammen det tørre og vend det inn i eggedosisen. Rør til slutt inn smør, gulrøtter og nøtter. Hell røren over i formen. Stek kaken midt i ovnen i ca. 40 minutter. Sjekk om den er ferdigstekt med en kakepinne. Avkjøl kaken på rist. 
Ostekrem 
Visp sammen ost, smør og vanilje til blandingen blir glatt og klumpfri. Bland inn melis, limesaft og revet limeskall. Visp ostekremen tykk og luftig og bre den jevnt utover kaken. Pynt med for eksempel ristede kokosflak og gulrotstrimler før servering. Oppbevar kaken i kjøleskapet.