Antall porsjoner: 4
KJØTTBOLLER:
0.5 stk gul løk
1 fedd hvitløk
3 ss bladpersille
0.5 stk sitron
400 gram kjøttdeig av lam
1 ts spisskummen
1 ts oregano
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
4 ss Olivero Original
TZATZIKI:
0.5 stk agurk
120 gram gresk yoghurt
2 fedd hvitløk
0.5 stk sitron
2 ss fersk dill
0.5 ts salt
0.5 ts pepper
Greske kjøttboller
Finhakk løk, hvitløk og bladpersille og ha det i en bolle. Ha i saften fra en halv sitron.
Tilsett lammekjøttdeig, spisskummen, oregano, salt og pepper og bland alt godt sammen.
Form små kjøttboller på cirka 2×2 centimeter med hendene.
Varm opp en stekepanne med Olivero på middels varme og stek de greske kjøttbollene i cirka 15 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend kjøttbollene underveis slik at de får stekeskorpe på alle sider.
Tzatziki:
Riv agurken med et fint rivjern og ha den over på et kjøkkenpapir. Press ut mesteparten av vannet og ha agurken over i en bolle. Bland inn gresk yoghurt.
Finhakk hvitløken og press ut sitronsaften, og ha det over i bollen.
Finhakk dill og ha det i bollen sammen med salt og pepper, og rør alt godt sammen.
Server sammen med de greske kjøttbollene og pitabrød.