lørdag 4. mai 2019

«Ostekake» med gravet laks, kremost, dill og pepperrot

OM OPPSKRIFTEN
150 min - enkel.  Type: Fest/Frokost/Lunsj

INGREDIENSER (8 porsjoner)
5 skiver rugbrød
100 g brunet smør

4 dl crème fraîche
6 plater gelatin
4 dl kremost naturell
200 g gravlaks i ett stykke
1 bunt dill
0,5 dl finhakket gressløk
3 ss revet pepperrot
1 klype salt
1 klype pepper

SLIK GJØR DU
Bland skiver av rugbrød med brunet smør i en blender. Trykk det ut i en form.
Skjær laksen i terninger.
Varm opp 1 dl crème fraîche og rør ut de bløtlagte gelatinplatene.
Bland resten av crème fraîchen, kremost, urter, pepperrot og laks.
Tilsett den varme crème fraîchen og smak til med salt og pepper. Hell kremostrøren i formen og la «ostekaken» stivne i kjøleskapet i to timer.