onsdag 13. september 2017

Müslibar

3 dl havregryn
2 dl grovhakkede nøtter/mandler (det du liker best)
6–8 ss honning
1,5 dl appelsinjuice
1 neve rosiner og/eller tørkede aprikoser
Bitte litt salt og kanel
1–2 ss frø eller kjerner om du har (linfrø, gresskarkjerner, solsikkekjerner)



Rist havregryn og nøtter noen minutter i tørr stekepanne på middels varme til havregrynene blir litt gylne (men ikke brente).
Kok opp appelsinjuice og honning i en litt stor kjele, og la det småputre noen minutter. Ha oppi rosiner, salt, kanel, frø, havregryn og nøtter. Rør godt rundt til alt er dekket av honning.
Ha det hele over på et bakepapir, eventuelt i en passende form. Trykk alt godt sammen og la det kjølne med et bakepapir på toppen.
Skjær det opp i staver eller firkanter av passe størrelse når det er helt avkjølt. Dette holder seg i dagevis i kjøleskapet.