Oppskriften er nok til minst 3 plater vafler.
– Et must, sier Cathrine Dokken, som har laget oppskriften, om ølsirupen som topper vaflene.
Vaffelrøre
50 g saltet meierismør
2 små egg
0,5 dl sukker
2,5 dl helmelk
2,5 dl mørkt øl
370 g hvetemel
3/4 ts bakepulver
3/4 ts salt
0,6 dl vann
Slik gjør du
Smelt smøret.
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Ha bakepulver i melet.
Bland øl og melk.
Sikt melet, litt etter litt, vekselvis med væskeblandingen.
Bland inn smøret.
La svelle i 15-30 minutt.
Stek vaflene til de blir brune og sprø. Avkjøl på rist. Pass på at de ikke ligger oppå hverandre, da kan de bli myke.
Ølsirup
1/2 flaske maltrikt øl
150 g sukker
1/2 sitron
Ha øl, sukker og sitronsaft i en kjele.
Kok opp og la koke godt til den tykner. Pass på så den ikke koker over eller blir brent. Dette kan ta minst en halvtime.
Avkjøl.
Sjokoladekrem
1 dl kremfløte
300 g sjokolade med karamellpreg (Callebaut gold)
Ha sjokolade og kremfløte i en bolle eller kjele.
Varm forsiktig opp i mikrobølgeovn eller på ovnen til sjokoladen er smeltet.
Rør godt sammen og sett til avkjøling.
Når blandingen er helt avkjølt pisker du til en luftig og fin krem.
Pynt
300 g hvit sjokolade
blåbær
sitronmelisse
Lag et kremmerhus av bakepapir og legg klar en plate med en bakepapir eller silikonmatte.
Ha to tredeler av den hvite sjokoladen i en bolle og smelt den over vannbad til sjokoladen holder 45 grader.
Hakk opp mindre biter sjokolade (cirka 100 gram) og ha den oppi den smeltede sjokoladen, litt etter litt, mens du rører.
Når temperaturen er nede i 32 grader helles den i kremmerhuset.
Klipp et lite hull, tegn figurer til pynt og sett til avkjøling.
Montering
Del opp vaflene i hjerter.
Legg opp halvparten av hjertene og bruk en sprøytepose med stor stjernetipp til å sprøyte krem på hvert hjerte. Pass på å få litt høyde på kremen.
Hell litt sirup over kremen.
Legg resten av hjertene oppå kremen og sprøyt en liten kremtopp.
Hell over litt mer sirup og pynt med sjokolade-dekor, blåbær og sitronmelisse.