fredag 16. juli 2021

Børek

 

INGREDIENSER

Deig

Varm melk (350 ml).

1 ts (2 gram) tørr gjær.

1 ss (20 gram) granulert sukker.

1 egg.

1 ts (8 gram) salt.

4 ss olje (40 ml).

5 kopper mel (600 gram).

Fyll av kjøttdeig

3 ss olje (30 ml).

Kjøttdeig (400 gram).

2 finhakket løk.

1 ts salt (5 gram).

1 ts svart pepper (5 gram).

1 klype finhakket persille.

Potetfylling

6 kokte poteter.

1 ss smør (14 gram).

1 ts salt (5 gram).

sort pepper (3 gram).

---------------

Cheddarost (100 gram).

Til å bake ut

1 kopp mel (120 gram).

1 kopp stivelse (105 gram).

Pensling

2 ss smør (28 gram).

Et halvt te glass olje (45 ml).


Stek i en forvarmet 180 graders ovn i ca 30 minutter.