mandag 5. februar 2018

Eltefri focaccia med soltørket tomat

INGREDIENSER
500 g hvetemel
0,25 ts tørrgjær
1,5 ts salt
4 dl vann
5 soltørka tomater
2 ts tørka timian
1 fedd hvitløk (kan sløyfes)
oliven (kan sløyfes)
0,5 dl olivenolje
havsalt

SLIK GJØR DU
Rør sammen mel, gjær og salt i en stor bolle. Hell i litt og litt av vannet mens du rører. Du skal ha en fast, men klissete deig. Dekk til bollen, og la deigen heve på kjøkkenbenken i mellom 12 og 18 timer.
Skjær de soltørka tomatene i ganske små biter. Hvis de ikke er bløtlagte fra før, bør du legge dem i bløt.
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Kle en medium stor ildfast form eller en liten langpanne med bakepapir. En lengde på 20 til 25 centimeter er fint.
Velt deigen over i formen. Bruk fingrene til å fordele den ut mot kantene så godt du kan.
Dytt tomatbitene ned i deigen. Dryss timian over. Hell deretter over olivenolje, og bruk fingrene til å prikke mange hull i deigen. Dette må til for at oljen skal spre seg godt. Ikke vær redd for å dytte ned timian og tomater heller.
Til slutt drysser du havsalt over hele brødet.
Bak brødet i mellom 25 og 30 minutter. Det skal være gyllent og fint på toppen.
Focacciaen bør avkjøles litt før du skjærer i den.

TIPS
Brødet smaker også godt med litt revet hvitløk presset nedi, og finhakka oliven på toppen.
Oppskriften er opprinnelig publisert på Vegetarbloggen.